Kabels en leidingen onder het wegdek in Zaltbommel in beeld met scanapparatuur

Scanapparatuur ziet kabels en leidingen onder het asfalt

Kabels en leidingen onder het wegdek in Zaltbommel in beeld met scanapparatuur

ZALTBOMMEL – De gemeente Zaltbommel vervangt in straten in de Zaltbommelse wijk De Vergt de riolering. Daarvoor is het nodig om te weten waar de kabels en leidingen onder de grond exact liggen.

Om daar achter te komen zet de gemeente Zaltbommel deze week grondradar in voor een wegenscan. Deze grondradar meet de exacte locatiegegevens van de kabels en leidingen zonder dat het nodig is de weg open te breken. Het bedrijf de Wegenscanners maakt met de grondradar detailopnames van een aantal wegvakken. De metingen worden rijdend en lopend uitgevoerd. De wegen blijven gewoon open voor verkeer.

De riolering in een aantal straten in De Vergt is erg oud en aan vervanging toe. Eind 2015 gaat de schop in de grond. Een jaar later zijn de straten voorzien van een gescheiden rioolstelsel.

In de volgende (delen van) straten vervangt de gemeente de riolering: Thorbeckestraat (van Prins Bernardweg tot Koningin Wilhelminweg), Thorbeckeplein, P.J. Troelstrastraat, Mgr. Nolensstraat, Burgemeester Cambier van Notenlaan, Weth. Mooringstraat, Burgemeester Buissinkstraat, Waluwestraat (van Prins Bernardweg tot Burg. Buissinkstraat), Prinses Julianastraat (van Mgr. Nolenstraat tot De Savornin Lohmanstraat) en Kievitstraat.

bron: Brabants Dagblad

 

Deel dit bericht