De Wegenscanners genomineerd voor innovatie award 2015

1 januari 2015

Innovatie ontstaat niet alleen door techniek, maar ook door goede samenwerking. De Wegenscanners bestaan uit geofysici en wegenbouwers die geloven dat innovatieve technieken in de wegenbouw leiden tot vermindering van faalkosten.

Het asfalt was onverwacht dunner dan we dachten. Daar stonden we dan met de asfaltfrees direct op het zand. Iedereen stond stil.
Het gevolg: de weg dient opnieuw opgebouwd te worden in plaats van een inlaging van 8 cm. Hadden we vooraf maar goede informatie gehad

Doordat wij tijd hebben genomen om elkaars taal te leren spreken, is kennis uit 2 vakgebieden samengesmolten.
Met het beste van twee werelden krijgen we goede informatie toegespitst voor de wegenbouw.
De geofysische meettechnieken maken het mogelijk om een vlakdekkend beeld te krijgen van de opbouw van de wegconstructie.

Deze complete geo- informatie maakt het mogelijk om op een nieuwe manier met beheer en onderhoud om te gaan. Met de aanpak van de Wegenscanners kan beheer en onderhoud worden gericht op de risico’s en met beheersbare kosten.

Op de infratech 2015 is deze innovatie gehonoreerd met een nominatie voor de Infratech Innovatie Award.

Door gebruik te maken van innovatie meettechnieken als grondradar en de gamma spectrometer kunnen de Wegenscanners met het verkeer mee de weg in beeld brengen. Hierdoor hoeft de weg niet te worden afgesloten. Daarom zijn de Wegenscanners ook genomineerd voor de Halftime award 2015.