Over ons

Wij zijn de Wegenscanners!

Met onze innovatieve manier van non-destructief onderzoek brengen wij jouw weg of complete areaal in beeld. Hierbij kijken we naar mogelijke risico’s, dikte en kwaliteit van het asfalt. Zo krijg je een compleet inzicht in weg, bodem en ondergrond: de basis voor een beter beheer en onderhoud van wegen.

Sinds 2014 zijn wij actief om te zorgen dat wegbeheerders en aannemers beter beheer en onderhoud kunnen plegen aan wegen.

Een korte terugblik

De Wegenscanners is in 2014 opgericht door Wilco Bouwmeester en Ronald Koomans, die elkaar hebben gevonden in het onderhoud van wegen. Wilco met een achtergrond in civiele techniek en kennis van de markt van civiele werken en wegen. Ronald met een achtergrond in geofysica en meer dan 20 jaar kennis en ervaring in bodemonderzoek en geologie.

De Wegenscanners combineren kennis van geofysica en wegen tot een innovatieve manier van scannen, beheren en adviseren zodat jij compleet ‘in control’ bent wanneer het gaat om wegbeheer en -onderhoud.

Ontmoet ons team

Wilco Bouwmeester

+31 (0)6 52642948 | wilco@dewegenscanners.nl | LinkedIn

Als projectleider in de wegenbouw zag ik jarenlang dat projecten vrijwel altijd langer duren of meer kosten dan begroot. Vaak komt dit door gebrek aan informatie. Hoe dik is het asfalt, wat is de fundering, waar liggen kabels en leidingen? Ik geloofde dat dit beter kon en zie nu bij onze opdrachtgevers dat het ook echt veel beter kan. Met mijn kennis over de wegenbouw vertaal ik de meetgegevens naar nuttige informatie voor de overheid en de aannemerij.

Ronald Koomans

+31 (0)6 27087242 | ronald@dewegenscanners.nl | LinkedIn

Ik geloof dat geo-informatie beter kan. Waarom alleen genoegen nemen met een paar speldenprikken met behulp van boringen, als nieuwe methoden ook de complete weg in kaart kunnen brengen? Ik gebruik mijn kennis en kunde van sensor technologie om complete informatie over de opbouw en samenstelling van wegen te leveren. We houden de nieuwste ontwikkelingen bij en werken continu aan de verbetering van onze technieken. Zo kunnen we altijd de best mogelijke oplossing bieden.

Machiel Huizenga

+31 (0)6 39138081 | machiel@dewegenscanners.nl | LinkedIn

Als projectleider zorg ik dat de projecten in goede banen worden geleid en dat de opdrachtgever zoveel mogelijk wordt ontzorgt. Ik probeer het beste product te leveren dat mogelijk is en houd daarbij altijd het thema innovatie in het achterhoofd. Ik gebruik mijn expertise van geofysische meettechnieken en software voor analyse en GIS om de ingewonnen data te verwerken. Met mijn kennis over de wegenbouw kan ik bij de Wegenscanners de juiste informatie leveren over de opbouw en constructie van de weg.

Luuk Peeters

| LinkedIn

Als adviseur bij civiel- en milieutechnische onderzoeken kom ik vaak voor verrassingen te staan. Met regulier onderzoek bleven vaak belangrijke vragen onbeantwoord. Onderzoeken duren langer en kosten meer dan vooraf begroot. Ik wist dat goede informatie vooraf dit kan beperken. Met de meettechnieken van De Wegenscanners krijg ik deze goede informatie vooraf wel en kan ik de weg beter begrijpen. Mijn taak is om deze meettechnieken in Limburg en Noord-Brabant onder de aandacht te brengen.

Henk Lenting

henk@dewegenscanners.nl | LinkedIn

Het in kaart brengen van wegopbouw is meer dan alleen meten en intekenen. Kennis van de wegen waar je naar kijkt is nodig en ook een kritische blik op de logica achter wat je ziet in de radarbeelden. Ik pas mijn kennis vanuit de verkeerskunde en mijn ervaring met data analyse toe om een goed beeld te krijgen van wat er onder het oppervlak van de weg ligt. Vervolgens zorg ik ervoor dat het beeld dat ik mij van de weg heb gevormd ook bij de opdrachtgever binnenkomt door goede kaarten en heldere rapportages te maken.

Bram van Wijk

bram@dewegenscanners.nl

Als chauffeur voor de Wegenscanners ben ik verantwoordelijk de wegen op een juiste en veilige manier in te meten. Elke opdracht vereist een verschillende aanpak van inmeten en dat maakt elke klus uniek en uitdagend. Van steegjes in de binnenstad tot snelwegen tussen de weilanden en van een duiker tot een complex klaverbladknooppunt. Met mijn ervaring zorg ik ervoor dat de ingemeten radarbeelden zo snel mogelijk bij het analyseteam binnenkomen en verwerkt kunnen worden voor de opdrachtgever.

Arjan Breuker

arjan@dewegenscanners.nl

In oktober 2022 ben ik bij de Wegenscanners begonnen als data-analist. Door mijn achtergrond in de ICT- en dataverwerking kon ik snel vertrouwd raken met de interne bedrijfssoftware. Het werk bij de Wegenscanners heeft mij een andere kijk op de Nederlandse wegen gegeven. Dagelijks leer ik nog iets interessants en nieuws van mijn enthousiaste collega's.

De Wegenscanners

Schakel De Wegenscanners in en zorg dat je ‘in control’ bent in jouw wegbeheer en -onderhoud.

  • >20.000 km gescand
  • 650 projecten
  • Wetenschappelijke kennis
  • Voor wegbeheer en aannemer

Snel naar:

Scannen

Beheren

Adviseren

Werken bij

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen en ideeën? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Contact

085-0160739
info@dewegenscanners.nl

Bezoekadres
Weteringstraat 14 0001, 7391 TX Twello
Skagerrak 26, 9723 JR Groningen


Lid van Geobusiness Nederland

© 2024 De Wegenscanners | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.